Gulasz wołowy
Gulasz wołowy w Polskim pikantnym wykonaniu, przepis na ostro. Gulaszu można jeść z warzywami, z kaszą lub z pieczarkami. Wersja…
Co zrobić na obiad?
Gulasz wołowy w Polskim pikantnym wykonaniu, przepis na ostro. Gulaszu można jeść z warzywami, z kaszą lub z pieczarkami. Wersja…
Przepis na gołąbki z mięsem i ryżem, z białej kapusty w sosie pomidorowym. Tradycyjne zawijane danie gołąbków w liście kapusty…
Krokiety to smażone naleśniki z farszem, najczęściej zawija się krokiety z mięsem mielonym, z pieczarkami, z kapustą, z grzybami, a…
Gulasz wieprzowy to potrawa węgierska, charakteryzuje ją duża ilość pomidorów i papryki przez co jest bardzo pikantny, przepis ze świeżymi…
Przepis na bigos z młodej kapusty z koperkiem i mięsem do wyboru– kto jak lubi np. żeberka, schab, łopatka, kiełbasa.…
Tradycyjne kluski śląskie podawać jako dodatek do pieczonych dań mięsnych, polane słoniną lub ulubionym sosem. Przepis na malutkie kluski z…
Łazanki z kiszoną kapustą i kiełbasą, przepis jest dosyć prosty, można jeszcze dodać do łazanek boczek, pieczarki, inne rodzaje mięsa…
Pierogi ruskie podawać ze śmietaną, podsmażoną cebulą, skwarkami, boczkiem, z kefirem, jogurtem lub polać ulubionym sosem. Przepis zawiera ciasto na…
Przepis na pyzy ziemniaczane przyrządza się z ugotowanych i surowych ziemniaków, najczęściej jest to pół na pół, ale można stosować…
Różnica między kopytkami ziemniaczanymi, a pierogami leniwymi jest niewielka, do pierogów dodaje się dużą ilość białego sera, a do przepisu…
Szaszłyki z kurczaka w połączeniu z papryką i cebulą w sosie teriyki, nadają się na każdą imprezę na grilla. Bazą…
Roladki z kurczaka są szybkie w gotowaniu, a przy tym można je przyrządzić na wiele różnych sposobów, czy to ze…