Ryby – Przepisy z wykorzystaniem ryb w potrawach

Ryby słodkowodne: karp, łosoś, szczupak. sum, pstrąg, lin, leszcz, okoń, sandacz, węgorz, sielawa. Ryby morskie: śledź, szprotki, makrela, flądra, jesiotr, dorsz, morszczuk, jesiotr, sardynki. Wyśmienite morskie przepisy.

April 15, 2022 0

Sałatka śledziowa

By Artur Sapa

Sałatka śledziowa z jajkiem, lecz można również przyrządzić z ugotowanymi ziemniakami, burakami, czerwoną fasolą, pieczarkami, porem, papryką, jabłkiem, kukurydzą, ananasem,…

August 13, 2021 0

Ryba po grecku

By Artur Sapa

Ryba po grecku z warzywami na gorąco, przepis w wykonaniu Polskim obowiązkowo na Wigilię. Danie doskonale smakuje podawane na górą…

December 19, 2014 0

Ryba pieczona

By Artur Sapa

Szybki i łaty przepis na soczystą rybę pieczoną w folii aluminiowej, jak wiadomo do ryb najbardziej pasuje białe wino i…