Sos tatarski

Sos tatarski podawać do mięs, ryb, pierogów, z sałatkami, do jajek na twardo i wielu innych potraw. Zimny staropolski sos na bazie majonezu, domowa wersja sosu na święta.

Sos tatarski do jajek Czas: 16 min. Porcje: 400g Koszt: 9 zł.

Składniki:

  • korniszony 110g
  • grzyby marynowane 40g
  • majonez 250g
  • jaja 2
  • cukier
  • sól

Przepis:

1. Przeważnie kupujemy sos tatarski w sklepie za kilka złoty, a jego przygotowanie jest naprawdę proste.
2. Ugotowane jajka rozdrobnić bardzo drobno. Korniszony i grzyby osączyć z octu, a następnie pokroić w drobną kostkę.
3. Do całości dodać majonez, wymieszać wszystkie składniki, doprawić solą i cukrem.

Podobne przepisy...

Leave a Reply

Your email address will not be published.