Sos koperkowy

Przepis na sos koperkowy, podawać do ryb, sałatek, jajek, pulpetów, mięsa, ziemniaków, makaronu, klopsów.

Sos koperkowy na biało Czas: 6 min. Porcje: 4 Koszt: 5 zł.

Składniki:

  • jogurt naturalny 150 ml
  • śmietana 2 łyżki (12% lub 18% jeśli ma być bardziej gęsty)
  • koperek (pęczek)
  • czosnek 2 ząbki
  • pieprz
  • sól



Przepis:

1. Przelać jogurt naturalny do miseczki, dodać 2 łyżki śmietany. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do jogurtu, wszystko wymieszać.
2. Pęczek ok. 3 łyżeczek koperku drobno posiekać, dodać do sosu koperkowego i na koniec doprawić pieprzem i solą.

podpis kwalifikowany cena

Podobne przepisy...

  1. Smakowita says:

    fajny przepis na sos koperkowy

Leave a Reply

Your email address will not be published.