Jajka- Potrawy z wykorzystaniem jajek

Jaja mają wiele zastosowań w produkcji gastronomicznej. Używa się je do zagęszczania zup i sosów, spulchniania potraw z utartych żółtek lub w postaci ubitej piany, mają właściwości sklejające rozdrobnionych produktów.

July 24, 2022 1

Zupa szczawiowa

By Artur Sapa

Zupa szczawiowa dobrze smakuje przyrządzona z jajkiem na bulionie z kury, ale również można znaleźć przepis z ziemniakami lub ryżem.…

September 8, 2021 0

Omlet z warzywami

By Artur Sapa

Omlet z farszem warzywnym, smażony, puszysty z jajek. Przepis na śniadanie w klasycznym smaku, jako nadzienie można użyć warzyw: cebuli,…

August 26, 2021 0

Jajecznica przepis

By Artur Sapa

Jajecznica z kurzych jajek z dodatkiem pomidora i żółtego sera, jedna z najsmaczniejszych potraw na śniadanie. Czas: 10 min. Porcje:…