Gofry

Chrupiące gofry były robione wiele razy i zawsze wychodziły super, sprawdzone ciasto przez kucharza, wyśmienity przepis na domowe wypieki.

Ciasto na Gofry Czas: 20 min.8 sztukKoszt: 10 zł.

Składniki:

  • 500 g mąki pszennej
  • 750 ml mleka
  • 3 jajka
  • 6 łyżek szklanka oleju
  • 10 g łyżeczka cukru
  • 15 g proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Przepis na gofry:

1. Ciasto na gofry, jak zrobić? Przesianą mąką umieścić w misce, podsypać solą, cukrem i proszkiem do pieczenia. Żółtko oddzielić od białka, a następnie dodać samo żółtko do miski, dolać oleju, mleka i miksować aż ciasto osiągnie jednolitą masę.
2. Białka z jajek ubić na sztywną pianę, dodać ją do miski ze wszystkimi składnikami, dobrze wymieszać ciasto na gofry.
3. Gofrownicę rozgrzać na maksymalne obroty i wlewając ciasto chochlą, piec chrupiące gofry.
4. Gofry można podać posmarowane budyniem, dżemem, marmolada, bitą śmietaną, albo polać miodem, gorącą czekoladą z wiśniami lub truskawkami.

Podobne przepisy...

  1. Obżarciuch says:

    o zjadłabym takiego gofra 🙂 Pozdrawiam!

  2. smak i uczucie says:

    Uwielbiam gofry

  3. Krystian says:

    Sprawdzałem przepisz pyszne 🙂 Polecam zamiast oleju przetopić 1/3sklanki Masła.

  4. Nika says:

    Wyglądaja pysznie!

  5. Kamil says:

    Gofry się robią zaraz zrobie recenzje 🙂

  6. Kamil says:

    Gofry wyszły świetne polecam kamil z masterchefa

  7. wysmienity says:

    Dzięki, że przepis się udał i gofry smakują

  8. Maszka says:

    Radosnych, rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy ! Pozdrawiam – M.

  9. alpi says:

    sprawdzony przepis – gofry zawsze wychodzą jak należy

  10. Aneta says:

    Zamiast oleju dalam olej kokosowy

  11. Marta says:

    Gofry wyszły pyszne polecam!

  12. Marta says:

    Ile piecze się te gofry ? Chyba mi nie wyszły bo 10 minut minęło i nadal nie są nawet przyrumienione 😀

  13. wysmienity says:

    Wszystko zależy jaką moc ma gofrownica

  14. Kolja says:

    Ciasto na gofry wyszło puszyste i bardzo lekkie. Doskonały przepis

  15. Patrycja says:

    Super gofry, bardzo smaczne.Polecam !

  16. Lena says:

    Bardzo dobry i szybki przepis. Robilam dwukrotnie i wyszly bardzo dobre.

  17. aneta says:

    przepis super łatwy, gofry przepyszne, gorąco polecam

  18. jfgykl7t says:

    mi nie wyszły

  19. Robert says:

    Dwie szkłanki jakie ? 200 gr czy 1000 gr

  20. wysmienity says:

    2 szklanki 250 ml to jakieś 160 g mąki pszennej

  21. Evi says:

    Zaraz robie 😉

  22. Ipigipi says:

    Pyszne gofry

  23. Kasia says:

    Pyszne gofry. Chrupiące na zewnątrz a miękkiego puszyste w środku. I te boroweczki☺

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *